İçeriğe geç

Yön Dergisi Çıkış Amacı Nelerdir

Yol dergisi ne zaman kuruldu?

Devrimci Gençlik dergisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (DEV-GENÇ) birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda Devrimci Yol bildirgesi yayımlandı. İlk sayısı 1 Mayıs 1977’de yayımlanan Devrimci Yol dergisi yüzbinlerce tiraja ulaştı.

Yön dergisini kim çıkardı?

Yön, 20 Aralık 1961’de Ankara’da yayın hayatına başlayan ve 27 Mayıs darbesinden sonra sol muhalefet hareketinin sözcülüğünü yapan eski bir haftalık dergidir. İmtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Doğan Avcıoğlu’dur (1926–1983); kurucuları arasında Mümtaz Soysal ve Cemal Reşit Eyüboğlu yer almaktadır.

Dergi kim icat etti?

İlk bilimsel dergi Journal des Savants’tır. Gentleman’s Magazine 1731’de Londra’da yayınlanmış ve ilk genel kültür dergisi olmuştur. Edward Cave, “Sylvanus Urban” takma adıyla bu derginin ilk editörü ve dergi adını kullanan ilk kişidir.

Hareket dergisini kim çıkardı?

Hareket, 1939 ile 1982 yılları arasında yedi dönemde farklı aralıklarla yayınlanan sağcı bir siyasi dergidir. Nurettin Topçu tarafından kurulan ve yönetilen dergi, İzmir’de başlamış ve yayın hayatına İstanbul’da devam etmiştir. Sağcı düşüncenin seçkin entelektüel ürünlerini sunmasıyla bilinmektedir.

Kalem dergisini kim çıkardı?

I. Yayım dönemi sahibi Hüseyin Çöloğlu’dur. 13-14. İlk sayıdan itibaren “Kalemden” başlıklı yazılar, tanıtım yazısı olarak okuyucu köşesi haline gelmiş ve okuyucu mektuplarına yer verilmeye başlanmıştır. Derginin fiyatı II. Yayım dönemiyle birlikte 1500 TL’lik sayfa sayısı 24’e çıkmıştır.

Akbaba dergisini çıkaran kimdir?

Türk edebiyatının en uzun soluklu mizah dergilerinden biridir. Beş Hececiler adlı edebiyat akımının iki önemli üyesi olan Yusuf Ziya Ortaç ve Orhan Seyfi Orhon tarafından 1922 yılında kurulmuş; birkaç kez kesintiye uğrasa da 1977 yılına kadar yayın hayatına devam etmiş ve yaklaşık iki bin sayı yayımlanmıştır.

Derginin amacı nedir?

Derginin amaçları; bilgi paylaşım yollarını geliştirmek, bilgiyi organize etmek, sunmak ve bilgiye erişimi sağlamak, bilgi paylaşımının yarattığı katma değer sayesinde bilginin akademik ve toplumsal yaşama yayılmasını sağlamak, bilgiye dayalı toplumsal gelişmeyi teşvik etmektir.

Dergiyi yazan kişiye ne denir?

Kaynak gösterilmeyen içerikler itiraza ve kaldırılmaya tabi olabilir. Köşe yazarı, köşe yazısı yazan kişiler için kullanılan bir terimdir. Gazetelerde, dergilerde ve internette kalıcı köşesi olan kişilerdir.

İlk kitabı kim buldu?

Johannes Gutenberg (Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg) (1398 – 3 Şubat 1468), 1447’de hareketli parçalarla baskı tekniğini Avrupa’ya tanıtan Alman kuyumcu, matbaacı ve yayıncıydı.

Dünyada ilk çocuk dergisini kim çıkardı?

Tanzimat döneminin en uzun soluklu çocuk dergisi, aynı zamanda ilk çocuk dergisi unvanını da taşıyan Mümeyyiz’dir (26). 1869’da Sıtkı Efendi Matbaası tarafından haftada bir kez çocuklar için çıkarılan ve aynı adlı günlük gazete olan Mümeyyiz’in her sayısı farklı renkte yayımlanmıştır.

Hamle dergisi kim çıkardı?

Nuri Pakdil lise yıllarında “Hamle” dergisini çıkardı. Maraş Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da hukuk fakültesinden mezun oldu.

Bütün Dünya dergisi ilk ne zaman çıktı?

Whole World, aylık bir Türk dergisidir. Dergi, 1948’den 1984’e kadar aylık bir Türk dergisi olan American Reader’s Digest’e benzer bir formatta yayınlanmıştır. Dergi, 1948’den 1984’e kadar aylık bir Türk dergisi olan American Reader’s Digest’e benzer bir formatta yayınlanmıştır.

Dev yolun kurucusu kimdir?

Nasuh MitapDoğum1947Ölüm4 Kasım 2014 (66-67 yaş) KırklareliDefin YeriKırklareli Şehir MezarlığıMilliyetTürk2 hat daha

Dev genci kim kurdu?

Bülent Uluer, 1975 yılında Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven, Dursun Karataş ve Celalettin Can’ın da aralarında bulunduğu bir grupla birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı ve 1975 yılında Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (DGDF – Dev-Genç) kuruluşuna katıldı. 1976. aldı.

Hareket dergisini kim çıkardı?

Hareket, 1939 ile 1982 yılları arasında yedi dönemde farklı aralıklarla yayınlanan sağcı bir siyasi dergidir. Nurettin Topçu tarafından kurulan ve yönetilen dergi, İzmir’de başlamış ve yayın hayatına İstanbul’da devam etmiştir. Sağcı düşüncenin seçkin entelektüel ürünlerini sunmasıyla bilinmektedir.

Dergi ilk ne zaman kullanıldı?

İlk dergi 1665 yılında Fransa’da “Jornal de Scavant” (2) adıyla çıktı. Bu dergiyi 1682 yılında Leipzig’de Latince yayınlanan “Acta Eruditorum” izledi. İlk sayısı 1 Ocak 1682’de çıkan Acta Eruditorum, matematik ve doğa bilimleri alanlarından çeşitli makaleler içeriyordu (3).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Erotik Masaj Yapan Escort