Kaymakamları kim yönetir?
Kaymakam, ilçedeki eyalet temsilcisidir ve ilçe yönetimini yönetmekten sorumludur. Bu pozisyon İçişleri Bakanlığı tarafından atanır.
Kaymakam kimin üstü?
Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.
Kaymakamlar kime bağlıdır?
B) Valiler, ilçeye ait tüm konuları doğrudan doğruya ilçe valisine bildirirler. İlçe valileri ayrıca ilçe konuları hakkında kendilerine rapor verilen valilerle de iletişim kurarlar.
Kaymakam hangi yönetim?
İlçenin genel idaresinin başkanı ve yetkilisi ilçe valisidir. İlçe valisi ilçedeki hükümetin temsilcisidir. İlçe valisi ilçenin genel idaresinden sorumludur.
Kaymakam savcıya emir verebilir mi?
Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini göreve çağırabilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevlerle ilgili emirler verebilir.
Kaymakam yönetici midir?
Kaymakam, ilçedeki hükümetin temsilcisidir. Kaymakam, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlık Kuruluş Yasaları’na göre ilçede ihtiyaç duyulan kadar kuruluş vardır. Bu kuruluş Kaymakam’ın liderliğindedir.
Kaymakam kime emir verir?
Kaymakam, ilçede çalışan görevlilerden ve ilçe idari teşkilatından sorumludur. İlçe sınırları içinde kamu düzenini ve güvenliğini koruma görevini devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerine verir.
Kaymakam hangi rütbeye denk gelir?
Kurul tarafından çıkarılan yönetmeliğe göre kaymakamlar genel müdürlük rütbesine eşittir. Bu yönetmeliğe göre bugün Türk Silahlı Kuvvetleri kaymakam rütbesinin tümgeneral rütbesine eşit olduğu söylenebilir.
Kaymakam Cumhurbaşkanının temsilcisi mi?
Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı KHK ile değiştirilmeden önce; “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” şeklindeydi. Ayrıca, “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü de yer alıyordu. Buna ilişkin düzenleme yapılmıştı.
Vali kaymakama emir verebilir mi?
Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).
Kaymakam kimi denetler?
Ç) Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen daire ve kuruluşlar hariç olmak üzere, bütün Devlet bakanlıkları, kurum ve kuruluşları ile özel işyerleri, özel idareler, belde ve köy yönetimleri ve bunlara bağlı tüm kuruluşları denetler ve teftiş eder.
Kaymakamın maaşı ne kadar?
Bölge valisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Eylül 2024 itibarıyla Bölge Valisinin ortalama mevcut maaşı 95 dolardır.
Valiyi kim yönetir?
Valiler, cumhurbaşkanlığı kararnamesi aracılığıyla doğrudan cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vali, ilde cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari görevlisidir. Cumhuriyet tarihinde şimdiye kadar sekiz kadın vali atanmıştır. 1991-1995 yılları arasında Muğla valisi olan Lale Aytaman, atanan ilk kadın vali olmuştur.
Vali ve kaymakamı kim atar?
İçişleri Bakanlığının kaymakamı veya gerekli deneyime sahip diğer memurları vali olarak İçişleri Bakanlığınca önerilir ve atama Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile yapılır.
Valinin görevi nedir?
Madde 11 – [10] A) Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel kolluk kuvvetlerinin ve kuruluşlarının başıdır. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini ve kamu güvenini korumak için gerekli tedbirleri alır.
Kaymakam ilde kimi temsil eder?
Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı KHK ile değiştirilmeden önce; “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” şeklindeydi. Ayrıca, “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü de yer alıyordu. Buna ilişkin düzenleme yapılmıştı.